Flygbild på trygghetsboendet på Gärdeåsvägen 16

För dig som har fyllt 70 år.

På Gärdeåsvägen 14 och 16 i Ljusdal har vi byggt ett Trygghetsboende med totalt 66 lägenheter, allt från ett rum och kök till fyra rum och kök. Odlingslotter, boulebana och uteplatser finns i anslutning till fastigheten. Fiber är framdraget för tv och internet och det ingår i hyran.

Vad är ett Trygghetsboende?

Det är för dig som är äldre och vill ha mer trygghet och social samvaro än vad du kanske får i ditt nuvarande hem. Det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboende. Du hyr din bostad på eget initiativ.

Skillnader mellan trygghetsboende och äldreboende.

Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Däremot är bostäderna funktionellt utformade, boendet har gemenskapslokaler för måltider, samvaro, hobby och rekreation. Dessutom finns det en bovärd.
Trygghetsboendet Solsidan i Ljusdal

Trygghetsboendet på Gärdeåsvägen 16.

Byggnaden har många fördelar, såsom en modern planlösning och trevliga gemensamhetsutrymmen. Två anhöriglägenheter för tillfälliga besökare finns på bottenvåningen. I källaren finns en relaxavdelning med bastu. Förutom 39 lägenheter finns en samlingslokal med kök i anslutning till altanerna, hobbyrum, kontor för bovärd och lokal för frisör/fotvård/massör och liknande service. Tre hissar finns i byggnaden.

Flygfilm från 2020, speltid ca en minut.


Trygghetsboende Solsidan i Ljusdal

Trygghetsboendet på Gärdeåsvägen 14.

Första etappen blev inflyttningsklar i december 2016. I juni 2017 blev hela byggnaden klar. I byggnaden finns 27 lägenheter fördelat på tre trapphus med hiss. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Som boende på Gärdeåsvägen 14 har man även tillgång till samtliga faciliteter som finns på Gärdeåsvägen 16, såsom två anhöriglägenheter, relaxavdelning med bastu och den gemensamma loungen.
Trygghetsboende Solsidan i Ljusdal

Trygghetsboende Solsidan på Gärdeåsvägen 14 & 16 I Ljusdal, sommaren 2018.