Rasande kvinna i blå skjorta

Trygghetsjouren omfattar allvarlig störning och störande beteende från lägenhet, gemensamma utrymmen och utomhus vid våra fastighetsområden under kvällar och nätter. Om du drabbas av att någon granne stör, försök först att prata med dem. De flesta problem kan lösas, när förnuftiga människor talar med varandra. Och de allra flesta som stör är helt vanliga människor som har fest och kanske inte tänker på att ljudnivån är för hög.

Om det inte hjälper kontaktar du vår Trygghetsjour. Du kan även kontakta polisen om du anser att det är befogat (exempelvis vid misstänkt misshandel). Naturligtvis kan du även i efterhand göra en anmälan till oss på Ljusdalshem.

Vid störningar under kontorstid kontaktar du oss.

Trygghetsjourens huvudsyfte är att vara vår representant, som störda grannar kan nå under icke kontorstid. Trygghetsjourens personal informerar sig först och främst om läget på plats och pratar med den som stör på ett lugnt och sansat sätt. Hjälper inte det tillkallar dom polis. Varje händelse dokumenteras på ett juridiskt korrekt sätt och rapporteras därefter till oss för vidare hantering. Dom kan även vittna i ärenden som tas upp i hyresnämnden.

Trygghetsjouren når du på tel: 010-470 57 10 (Securitas)

Trygghetsjouren sköts av Securitas och det är deras växel i Örebro som svarar när du ringer. Där vill dom veta ditt namn, vem det är som stör och den störandes adress. Om du så önskar får du dock vara anonym mot den störande. Varje utryckning kostar den störande 1.200 kronor.

Huskurage, vad är det? Läs mer här.

Telefonnummer:

Trygghetsjouren: 010-470 57 10
Polisen: 114 14
Nödsituation: 112
AB Ljusdalshem: 0651-686 60

Vad är störande?

Vad som är störande uppfattas olika av människor. Att leva ett normalt familjeliv är inte störande. Att då och då höra barn som leker får man räkna med när man bor i flerfamiljshus. Likaså att grannen ibland använder duschen eller spolar i WC:n på natten. Det som däremot kan upplevas som störande är musik som spelas på hög volym, bråk och skrik, hundar som skäller eller andra ibland väldigt ihållande ljud i lägenheter och trapphus.